Порошенко таки змусив АМКУ почати перевірку ринку авіаперевезень

Читать на русском

Антимонопольний комітет України отримав доручення дослідити порушення законодавства у сфері захисту економічної конкуренції на авіаційному ринку України.

Антимонопольний комітет України отримав доручення вивчити випадки порушення законодавства про захист економічної конкуренції на ринку авіаційних перевезень України.

Результатів перевірки від АМКУ чекають до 1 вересня поточного року, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

Відповідне рішення було прийняти під час засідання Ради національної безпеки і оборони 20 липня. Також учасники засідання домовились про прийняття системних рішень на ринку авіаційних перевезень.

«З метою розвитку авіаційної галузі України, захисту прав споживачів запропоновано вжити системних заходів з обмеження монополізму на цьому ринку, вдосконалення міжнародної нормативно-договірної бази авіаційних перевезень та послідовного впровадження режиму «відкритого неба». Окрім того, Антимонопольному комітету України було доручено до 1 вересня розслідувати порушення законодавства про захист економічної конкуренції суб'єктами господарювання, що здійснюють діяльність на авіаційному ринку», – йдеться у повідомленні прес-служби Радбезу.

Додамо також, що, за підсумками засідання, Президент України Петро Порошенко назвав український ринок авіаперевезень неконкурентним, а ціни на ньому – неадекватними.

Нагадаємо, раніше губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі звинуватив голову Державіаслужби України в лобіюванні інтересів «Міжнародних авіаліній України».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: