Вільний доступ до зброї спричинить стрілянину по всій країні – експерт

Читать на русском
Іван Якубецьвійськовий експерт

Щоб допустити народ до вільного користування зброєю, потрібна соціальна революція.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів начальник аеромобільних військ ЗСУ, полковник запасу, учасник бойових дій Іван Якубець, аналізуючи повідомлення про те, що в країні має бути монополія держави та правоохоронців на носіння й застосування зброї.

«Якщо в країні зробити вільний доступ до зброї, те, що ми маємо зараз в Мукачевому, повторюватиметься скрізь. Зброю використовують не тільки для того, щоб затвердити порядок, відстояти справедливість, але й для того, щоб неправду зробити правдою. Менталітет нашого населення такий, що не дозволяє нам вільно користуватися зброєю. Вся зброя має бути під жорстким контролем держави та спеціальних органів управління», – розповідає військовий.

За його словами, в цьому питанні є деякий момент обмеження прав і свобод людини, але якщо ми дозволимо таку свободу й зброя буде у вільному користуванні, ми обмежимо іншу частину населення, яка є значно більшою. Група негідників, які мають право купити зброю, буде панувати над народом, який зазнає ще більших втрат.

«Щоб допустити народ до вільного користування зброєю, потрібно провести соціальну революцію в державі. Ми не можемо брати приклад з Америки, яка вільним користуванням зброї досягла демократії. Немає обліку тих смертей, що трапилися на шляху, який дозволив цій країні стати демократичною. Жодного вільного користування зброєю бути не може», – пояснює Якубець.

Нагадаємо, раніше Президент заявив, що жодна політична сила в Україні не повинна мати у своєму складі збройних формувань і кримінальних угруповань. Порошенко підкреслив, що правоохоронні органи повинні роззброїти всі незаконні збройні формування в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: