Статус учасника бойових дій поранені бійці отримуватимуть автоматично

Читать на русском
Міноборони України Степан Полторак пообіцяв ініціювати зміни до законодавства для автоматичного отримання статусу учасника бойових дій (УБД) пораненими солдатами в зоні АТО.

Міністр оборони України Степан Полторак пообіцяв ініціювати зміни до законодавства для автоматичного отримання статусу учасника бойових дій (УБД) пораненими солдатами в зоні АТО.

Також Міноборони планує надавати цей статус під час виконання бойових завдань, а не після повернення, пише «Слово і Діло».

За інформацією Міністерства соціальної політики, на сьогоднішній день статус учасника бойових дій вже отримали понад 52 тис. військовослужбовців. «Найголовніше, що нам вдалося зробити, це те, що ми усунули частково бюрократію на шляху отримання хлопцями учасників бойових дій», – зазначив Розенко.

Але реальність трохи інша. Незважаючи на обіцянки міністрів, деякі бійці досі стикаються з проблемою бюрократії в державних установах.

Саме рішення про надання статусу УБД приймає міжвідомча комісія з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, яка утворюється Державною службою України у справах ветеранів війни та учасників АТО.

Далі потрібно зібрати величезну кількість документів з різних інстанцій. Крім цього, деякі солдати стикалися з проблемою в деяких військових частинах, де в документи вноситься недостовірна інформація щодо дійсного розташування військових підрозділів. У разі виникнення проблем статус УБД можна отримати і в судовому порядку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: