Шокін піде у відставку, як тільки покарають двох прокурорів-хабарників – нардеп від «БПП»

Читать на русском
Нардеп ВРУ Віктор Чумак заявив, що генеральний прокурор Віктор Шокін може піти у відставку найближчим часом.
Фото: INSIDER

Народний депутат Верховної Ради України Віктор Чумак заявив, що генеральний прокурор Віктор Шокін може піти у відставку найближчим часом.

Про це він розповів у своєму інтерв'ю INSIDER, передає «Слово і Діло».

«Шокін піде, але через деякий час. Цей час потрібен, щоб довести до логічного кінця хоча б маленьку справу проти двох прокурорів. Зараз це все на себе бере Шокін, який дає можливість працювати Каську і Сакварелідзе», – зазначив Чумак.

Нардеп припускає, що Шокіну потрібно три, а може і чотири місяці, щоб утримати цей «удар системи». Втім, на думку Чумака, про заміну Шокіна варто говорити лише після звільнення його заступників – Гузиря і Столярчука.

Нардеп також стверджує, що не Верховна Рада саботує реформу Генпрокуратури, а сама прокуратура не готова до структурних змін.

«Саботаж цієї реформи йде з Генпрокуратури. Не Верховна Рада переносить терміни розгляду відповідного рішення, а приходить Генпрокуратура і каже: ми не створили місцеву прокуратуру, ми не можемо провести конкурси і вибрати місцевих прокурорів, нам потрібен час», – пояснює політик.

Нагадаємо, з сьогоднішнього дня стартував набір на вакансії керівників місцевих прокуратур в 5 обласних центрах: Києві, Дніпропетровську, Харкові, Одесі та Львові. Прийом документів триватиме до 2 серпня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: