Росіянка Гайдар: Росія воює з Україною

Читать на русском
Заступник голови Одеської ОДА Марія Гайдар заявила, що в конфлікті на сході України бере участь Росія.
Фото: Hromadske.TV

Заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Марія Гайдар заявила, що в конфлікті на сході України бере участь Росія.

Про це вона повідомила на брифінгу в понеділок, 20 липня, передає «Слово і Діло».

«Росія воює з Україною. Йде війна, є загиблі, є біженці, є переговори, в яких бере участь Росія, і говорить про те, що потрібно відводити озброєння. Те, що є війна між Росією і Україною – це факт», – підкреслила Гайдар.

Також вона повідомила, що не хоче відмовлятися від свого російського громадянства та дотримуватиметься українського законодавства.

«Якщо раптом будуть якісь проблеми, якісь протиріччя, я, чесно, не хочу бути якоюсь точкою розбрату, точкою конфлікту. Я готова працювати в команді хоч як радник, хоч у якості волонтера. А так, звичайно ж, я буду слідувати українським законам. Я, звичайно, не хочу відмовлятися від російського громадянства, однак будемо робити так, як потрібно робити за законом», – заявила заступник Саакашвілі.

Гайдар визнала, що Росія анексувала Крим незаконно і він має бути в складі України, але «не знає, як це зробити». Заступник голови також пообіцяла, що буде вчити державну мову і через 3 місяці дасть брифінг українською.

Марія Гайдар – дочка колишнього виконуючого обов'язки глави уряду Росії Єгора Гайдара. Гайдар працювала радником віце-мера Москви з соціальних питань, а також заступником губернатора Кіровської області, де займалася питаннями охорони здоров'я і соціального розвитку регіону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: