Депутати на чолі з Гройсманом засудили рішення «Самопомочі» забрати посаду у Гопко

Читать на русском
Спікер Верховної Ради, а також мінімум 17 народних депутатів розкритикували рішення керівництва фракції «Самопомочі» відкликати Ганну Гопко з посади голови комітету з міжнародних справ.

Спікер Верховної Ради Володимир Гройсман, а також мінімум 17 народних депутатів розкритикували рішення керівництва фракції «Самопомочі» відкликати Ганну Гопко з посади голови комітету з міжнародних справ через її голосування за зміни до Конституції.

Позафракційний депутат Борислав Береза у себе в Facebook назвав таке рішення «Самопомочі» повною маячнею, пише «Слово і Діло».

«Тут аргументи треба було приводити, а не карати. У заяві від «Самопомочі» не вистачало тези «за вільнодумство і волюнтаризм», який був так властивий совковій партократичній системі, що намагалася перемолоти всіх незгодних», – вважає політик.

Береза також пообіцяв не голосувати, якщо фракція «Самопомочі» не змінить свого рішення і все-таки винесе це питання в сесійну залу.

Народний депутат від «БПП» Сергій Лещенко і ще 15 його колег з міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти» навіть зробили заяву на захист Гопко, нагадавши, що одним з основних принципів діяльності парламенту є саме цінність вільного і усвідомленого голосування за той чи інший закон.

Підтримав Ганну Гопко і голова парламенту Володимир Гройсман, назвавши її людиною надзвичайно професійною і принциповою.

«Що ж стосується історії, яка розкручується після голосування пані Ганни на підтримку змін до Конституції в частині децентралізації, то вважаю, що готовність відстоювати свої погляди заслуговує тільки поваги. А карати за власні переконання – це неприйнятні дії для тих, хто притримується демократичних цінностей», – заявив спікер ВР.

Нагадаємо, після того, як номер один виборчого списку «Самопомочі» Ганна Гопко проголосувала «за» зміни до Конституції всупереч позиції фракції, керівництво «Самопомочі» вирішило покарати її і ухвалило рішення відкликати Гопко з посади голови комітету з іноземних справ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: