Депутати замінять канікули службовими відрядженнями – експерт

Читать на русском
Гліб Канєвськийполітичний експерт

Депутати хитруватимуть: на зміну офіційним канікулам прийдуть службові відрядження або робота в окрузі.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт Центру політичних студій та аналітики Гліб Каневський, аналізуючи повідомлення про те, що Верховна Рада ухвалила постанову, якою продовжила другу сесію парламенту до 1 вересня.

«Те, що парламент вирішив продовжити роботу – не ініціатива більшості народних депутатів, тому що, як ми знаємо, вони хотіли сьогодні відкласти продовження сесії. Це тиск з боку лідерів коаліції. Вже відчувалась суспільна напруга, суспільна думка про те, що більшість проти того, щоб депутати так просто на півліта спокійно їздили відпочивати, тим більше після низки резонансних та скандальних законів, які ухвалювали депутати протягом весни-літа цього року», – розповідає експерт.

За його словами, аби заспокоїти суспільство, ухвалили постанову, тому що події в Мукачевому, боротьба прокурорів, зміни до Конституції, звичайно, розхитують суспільство, а відпустка депутатів була черговим червоним прапорцем, що потрібно було усунути.

«Восени ми жодної відповідальності не побачимо, депутати будуть хитрувати, вони будуть або мінятися, тобто не відразу фракціями йти відпочивати, а по кілька людей на тиждень, або замінять відпустки робочими відрядженнями. Не виключено, що виправданням відсутності на робочому місці стане робота на окрузі з виборцями. В будь-якому разі, шанси, що хтось буде відповідати за те, що пішов у відпустку, коли фактично це заборонено, дуже малі», – вважає Каневський.

Нагадаємо, більше ніж півроку тому голова Верховної Ради України Володимир Гройсман пообіцяв, що Верховна Рада України буде працювати без канікул та вихідних.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: