В Україні має бути не більше 7 тисяч прокурорів – Сакварелідзе

Читать на русском
Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе хоче звільнити до кінця року 6,5 тисяч прокурорів.
Фото: Олександр Чекменьов

Заступник генерального прокурора Давид Сакварелідзе хоче звільнити до кінця року 6,5 тисяч прокурорів.

Про це він розповів у своєму інтерв'ю журналу «Фокус», передає «Слово і Діло».

В ідеалі Сакварелідзе хоче бачити в прокуратурі по всій Україні не більше 7 тисяч прокурорів. За його словами, на посади начальників можуть йти і прокурори з нижчих чинів, які пройдуть відповідний тест у два етапи: перевірка загальних знань і професіоналізм. Заступник генпрокурора також повідомив, що в його службі внутрішніх розслідувань прокуратури працюють якраз прокурори нижчих посад.

«Наша команда дуже маленька. Вона складається всього з семи слідчих і чотирьох процесуальних керівників. Ця служба дуже агресивна, і вона буде рухатися тільки вперед», – заявив Сакварелідзе.

Також грузинський реформатор розповів, що Президент України Петро Порошенко цілковито підтримує його у всіх ініціативах і завжди в курсі всіх операцій проти високопосадовців. Крім Президента, в курсі операцій команди Сакварелідзе і глава СБУ Василь Грицак, який допоміг у затриманні першого заступника слідчого управління ГПУ Шапакіна та заступника прокурора Київської області Корнійця.

Давид Сакварелідзе запевняє, що керівництво Генпрокуратури в особі Віктора Шокіна не чинить опору його реформаторським амбіціям, і навіть навпаки – підтримує, обіцяючи довести реформу прокуратури до кінця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: