Обіцяв, але не виконав: Порошенко так і не звільнив 300 суддів

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що після того, як запрацює Вища рада юстиції, зі своїх посад будуть звільнені близько 300 суддів.
Фото: УНІАН

26 червня Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що після того, як запрацює Вища рада юстиції, зі своїх посад будуть звільнені близько 300 суддів. Минув майже місяць, але свою обіцянку гарант так і не зміг виконати – із заявлених 300 суддів з роботою попрощалися тільки 50.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє, що вища рада юстиції за два тижні позбавить посад 300 суддівСказано 26 червня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

8 липня «Слово і Діло» направило запит доступу до публічної інформації із зазначеного питання. Під час засідання Вищої ради юстиції 2 липня було звільнено з посад 47 суддів за загальними обставинами. 15 липня Президент України звільнив ще трьох суддів. Відповідні укази опубліковані на сайті Глави держави.

Цікаво, що ініціативу «борця з суддівським свавіллям» перехопив прем'єр Арсеній Яценюк. Але він пішов далі: глава уряду має намір замінити весь (!) суддівський корпус. Чи варто прогнозувати, який результат чекає дану ініціативу Яценюка? Популізм в українській політиці триває, власне, як і робота старих, корумпованих суддів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: