Киянам змінили постачальника газу

Читать на русском
Постачати газ киянам відтепер буде новостворене підприємство «КиївГазЕнерджи». На якість газу, що постачає ПАТ «НАК «Нафтогаз України», ці зміни не впливають.

Постачати газ киянам відтепер буде новостворене підприємство «КиївГазЕнерджи».

Про це повідомляє «Урядовий портал», передає «Слово і Діло».

Реформування газової сфери відбулось відповідно до Закону України «Про засади функціонування ринку природного газу». Тепер функції розподілу та постачання природного газу населенню розмежувалися. З липня цього року «Київгаз» розділився на підприємство, яке транспортує природний газ, та дочірнє підприємство «КиївГазЕнерджи», яке постачає його споживачам.

Тепер споживачі мають підписати нові контракти з розподільним підприємством і фірмою-постачальником. Згідно з постановою Кабінету міністрів України №74 від 02.03.2015, договір про надання населенню послуг з газопостачання став тристороннім. Перша сторона – постачальник (ДП «КиївГазЕнерджи»), друга сторона – газорозподільне підприємство (ПАТ «Київгаз») і третя сторона – побутовий споживач, який отримує природний газ на території столиці.

На якість газу, що постачає ПАТ «НАК «Нафтогаз України», ці зміни не впливають. Ціни на газ лишаються незмінними. Усі пільги та субсидії збережено в повному обсязі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: