В Мінекології втомились від непрофесійних управлінців

Читать на русском
В Міністерстві екології вважають, що чиновник, який очолить відомство, повинен володіти хорошиими професійними та організаторськими здібностями.
Станіслав Бабенко

В Міністерстві екології та природних ресурсів констатують брак професійних спеціалістів – передусім у керівній ланці відомства.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne розповів заступник керівника служби міністра екології Станіслав Бабенко, передає «Слово і Діло».

За його словами, команда екс-міністра Ігоря Шевченка так і не змогла налагодити ефективну роботу всередині Міністерства.

«Ця команда не змогла знайти спільну мову з працівниками міністерства і центральних органів виконавчої влади. Це як відсутність досвіду адміністрування, так і власне невміння налагодити стосунки», – констатував Бабенко.

За його словами, Мінекології – не те відомство, де можна припускатись помилок, адже природа не терпить невмілого втручання. «Добре якщо людина прийшла з професійною командою. Є міністри, ми маємо такі випадки в історії Міністерства, які приходять з командою в якій є, наприклад, радники або кваліфіковані люди-ресурсники. Основна діяльність Міністерства – це не видача дозволів, основна діяльність – це захист навколишнього природного середовища», – розповів фахівець.

В Міністерстві екології вважають, що чиновник, який очолить відомство, повинен володіти хорошиими професійними та організаторськими здібностями.

Подібні думки раніше висловлювали й інші експерти-екологи й аолітологи, які констатували відсутність професійного «фільтру» на посаду міністра екології, призначення на яку зазвичай відбувається за квотним принципом.

В очікуванні призначення нового керівника Мінекології, яким, за інформацією «Слова і Діла», може стати екс-чиновник НБУ часів Арбузова та Мінфіну – часів Колобова, Роман Чуприненко, система народного контролю вирішила провести порівняльний аналіз 4 найбільш вірогідних кандидатур на цю посаду. Крім Чуприненка, йдеться про віце-прем'єра Валерія Вощевського, т. в. о. міністра екології Світлану Коломієць та керівника правового департаменту Мінекології Володимира Бучка.

Нагадаємо, як зазначив народний депутат від «Блоку Петра Порошенка» Сергій Тригубенко, Верховна Рада планує легітимізувати видобуток бурштину на північному заході України, створивши у Рівному офіційну бурштинову біржу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: