Порошенко готовий зафіксувати особливий статус Донбасу в Конституції

Читать на русском
Норми про місцеве самоврядування окупованих районів Донецької та Луганської областей можуть бути закріплені в тексті Конституції.

Норми про місцеве самоврядування окупованих районів Донецької та Луганської областей можуть бути закріплені в тексті Конституції.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Цю інформацію підтверджує, зокрема, екс-нардеп від БЮТ Еліна Шишкіна.

«Президент щойно вніс на заміну проект закону про внесення змін до Конституції України, яким включено нову зміну до перехідних положень – п. 18 – особливий статус місцевого самоврядування на окупованих територіях. І це щойно підтримав профільний комітет ВР», – пише вона у Facebook.

У свою чергу віце-спікер Ради Оксана Сироїд підтвердила на своєму Фейсбуці, що на депутатів «здійснюється тиск» з метою змусити їх проголосувати за ці зміни.

«В ці години і хвилини здійснюється шалений тиск на народних депутатів з боку міжнародної спільноти для того, щоб «ДНР» і «ЛНР» отримали особливий статус в нашій Конституції. Аргументують необхідністю «продемонструвати виконання Мінських домовленостей», – зазначила вона.

Раніше у перехідних положеннях Конституції визначалося, що особливості місцевого самоврядування у деяких районах Донецької та Луганської областей регулюються відповідним законом, ухваленим Верховною Радою 26 червня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: