Україна таки отримає 3,2 млрд доларів допомоги

Читать на русском
Верховна Рада України ухвалила 4 важливих законопроекти, які розблокували отримання додаткових 3,2 млрд доларів від Заходу.

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила 4 важливих законопроекти, що розблокували отримання додаткових 3,2 млрд доларів від Заходу.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс».

Мова йде про 1,7 млрд доларів другого траншу кредиту EFF від МВФ, 1 млрд доларів від Світового банку, 200 млн євро від Німеччини і 300 млн доларів від Японії.

«Якщо цього тижня Верховна Рада підтримає потрібні законопроекти, Україна зможе рухатися далі в бік отримання $ 3,2 млрд фінансової підтримки, яка необхідна нашій країні», – заявив заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Артем Шевальов.

Перший законопроект №2045-а стосувався поліпшення системи гарантування вкладів фізосіб. Другий – №2956 – про механізми впливу на підприємства-боржники «Нафтогазу України». Третій – №2873 – про уточнення підслідності Національного антикорупційного бюро, а останній – №2029-а – про внесення змін до деяких законів України у сфері комунальних послуг.

Нагадаємо, що раніше міністр фінансів Наталія Яресько просила народних депутатів скоріше ухвалити 4 важливих законопроекти.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: