Порошенко покличе на Луганщину когось зі своєї команди, але з іншого регіону – експерт

Читать на русском
Володимир Фесенкополітолог

Після Москаля новий губернатор Луганської області отримає налагоджене управління в регіоні.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів директор Центру політичних досліджень «Пента», політолог Володимир Фесенко, аналізуючи призначення Геннадія Москаля губернатором Закарпатської області.

«Зараз в терміновому порядку потрібно було знайти людину, яка зможе навести порядок в Закарпатті. У кризовий регіон потрібен був сильний губернатор, що добре знає регіон. Вибір був обмежений. Брати когось з місцевих – обрати когось із кланів, що конкурують між собою. Москаль вже працював губернатором Закарпаття. Він не залежить від кланів та не належить до жодного з них. Це два головних фактори, так що є надія, що він зможе і там нормалізувати ситуацію», – розповідає Фесенко.

Продовжуючи, політолог відзначив, що це логічне призначення. Тепер постає питання, хто замінить Москаля на Луганщині.

«На Луганщині ситуація трохи інша. Москаль налагодив систему управління, налагодив контакти і з військовими, і з центральною владою. Дуже непросто буде знайти заміну Москалю, але все-таки новий губернатор отримає вже налагоджену систему управління в регіоні. Ймовірно, це може бути хтось із заступників Москаля, або Порошенко покличе на Луганщину когось зі своєї команди, але з іншого регіону», – аналізує Володимир Фесенко.

Політик Тарас Чорновіл говорить, що ситуацію на Луганщині спрощує те, що там діє режим військово-цивільної адміністрації, який надає додаткові права та повноваження.

«По суті, це велика кількість сільських районів і один вузол від Попасної, Лисичанська та Сєвєродонецька. Територія не дуже велика, тому не така глобальна проблема, хто буде головою. Ймовірно, це будуть представники силового блоку чи довірені особи Президента. Знакових особистостей не буде», – підсумував політик.

Заступник голови фракції Ігор Кононенко вважає, що Президент за кілька днів визначиться, хто зможе очолити Луганську ВЦА.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: