«Правий сектор» може бути заборонений як політична сила – експерт

Читать на русском
Ярослав Юрчишиндиректор Transparency International

Наразі дії «Правого сектору» частково межують зі спробою повалення чинного режиму, а це вже злочин.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів експерт «Реанімаційного пакету реформ» Ярослав Юрчишин, аналізуючи ймовірне переформатування «Правого сектору» у зв'язку з останніми подіями.

«Скоріш за все, «Правий сектор» чекають досить серйозні пертурбації. Значна частина людей, які є справді патріотично налаштованими, може покинути «ПС». Здається, буде суттєвий удар по «Правому сектору». Якась більш поміркована частина від нього відійде, але радикальна частина залишиться», – розповідає Юрчишин.

Продовжуючи, він припустив, що якщо й надалі будуть подібні випадки, розвиватимуться ці події й ситуація загостриться, «Правий сектор» може бути заборонений як політична сила, оскільки їхні заяви наразі частково межують зі спробою повалення чинного режиму, а це вже злочин.

«При цьому, передбачаю, що та частина, яка зараз лишається на фронті, яка продовжує воювати, збережеться як частина ЗСУ, можливо, навіть з самоназвою ДУК «Правий сектор». Цієї частини жодні політичні пертурбації не торкнуться. А політична структура, що підтримує використання зброї у мирний час у мирному регіоні, яка фактично виступає за самосуд, підміняє собою нехай навіть корумповані, але правоохоронні органи держави, в країні, що прагне до верховенства права, не має права на існування. Це організація, яка може бути заборонена, але лише одним шляхом – через суд та доведення фактів. Звісно, якщо «ПС» зробить висновки, відмежується від злочинних дій, то може й залишитися», – аналізує експерт.

Зазначимо, що народний депутат України, лідер «Правого сектору» Дмитро Ярош пообіцяв, що політична партія «Правий сектор» братиме участь в місцевих виборах, при цьому, як він повідомив згодом, з іншими політичними силами об'єднуватись не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: