Контрреволюція в Генпрокуратурі: Шокін пішов на конфлікт з Сакварелідзе

Читать на русском

ГПУ порушила кримінальну справу проти команди першого заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе – слідчих, які проводили обшук у скандальних прокурорів-корупціонерів.

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу проти команди першого заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе – слідчих, які проводили обшук у скандальних прокурорів-корупціонерів.

Про це повідомив народний депутат від пропрезидентської фракції Сергій Лещенко у себе в Facebook, передає «Слово і Діло».

За його словами, справу проти слідчих і прокурорів Сакварелідзе і Каська (ще один заступник генпрокурора) внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 366 Кримінального кодексу – внесення недостовірних фактів в матеріали кримінального провадження.

«У ньому фігурують слідчі, прокурори, співробітники СБУ та судді Апеляційного суду Києва. Все це команда Сакварелідзе-Каська вважає спробою розвалити справу проти людей Гузиря», – розповів Лещенко.

Він також має інформацію, що керівництво Генпрокуратури, в тому числі і Віктор Шокін, нібито особисто поїхало до суду отримувати санкцію на обшук у слідчих і прокурорів, які перебувають у підпорядкуванні Сакварелідзе і Каська.

Порошенко порадив корупціонерам в ГПУ забути про «прокурорську недоторканність»Президент Петро Порошенко зажадав від керівництва Генпрокуратури і СБУ подальших рішучих дій у боротьбі з корупцією у власних рядах.

«За моєю інформацією, президент Порошенко поінформований про події. Враховуючи, що обидві сторони конфлікту в Генпрокуратурі апелюють до Банкової, від реакції Порошенка тепер залежить, хто переможе – ретрогради чи реформатори, корупціонери чи борці з корупцією», – зазначив нардеп.

Нагадаємо, після гучних обшуків у кабінетах прокурорів ГПУ під керівництвом Давида Сакварелідзе і глави СБУ Василя Грицака з'явилася інформація про те, що проти Сакварелідзе відкрито кримінальне провадження. Однак заступник генерального прокурора України Володимир Гузир спростував цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: