Депутати зважилися відкрити пошук нерухомості та транспорту за власником

Читать на русском
ВРУ прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №2423 «Про посилення прозорості в сфері відносин власності з метою запобігання корупції».

Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №2423 «Про посилення прозорості в сфері відносин власності з метою запобігання корупції», передає «Слово і Діло».

Перший віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій у своєму блозі на «Українській правді» написав, що цей закон допоможе «засвітити всю корупційну систему в Україні».

«Завдяки закону ми зможемо дізнатися награбоване майно за десятки років: квартири, будинки, земельні ділянки, автомобілі», – зазначив віце-спікер Ради.

У свою чергу, один з авторів цього законопроекту народний депутат від фракції «Самопомочі» Єгор Соболєв заявив, що «це найпотужніший крок для включення всього суспільства до викриття корупціонерів».

«Кожен зможе подивитися, що у Шокіна, у дружини Шокіна, у дітей Шокіна, в онуків Шокіна, у водія Шокіна – вся власність буде відома», – зазначив Соболєв.

За відповідну ініціативу проголосували 240 народних депутатів з 309 зареєстрованих, 59 не голосували, а ще 10 – утрималися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: