Яресько заявила про прогрес у переговорах щодо реструктуризації боргів

Читать на русском
Міністр фінансів України Наталія Яресько розповіла, що у переговорах з кредиторами щодо реструктуризації боргів відчувається певний прогрес.
Фото: Укрінформ

Міністр фінансів України Наталія Яресько розповіла, що у переговорах з кредиторами щодо реструктуризації боргів відчувається деякий прогрес.

Про це міністр повідомила у інтерв'ю «Укрінформу», передає «Слово і Діло».

«Перший раунд прямих переговорів відбувся у п'ятницю в телефонному режимі. Прогрес є, відчувається конструктивність з боку всіх сторін. Я думаю, що бажання також присутнє, щоби рухатись уперед», – підкреслила Яресько.

Також міністр сказала, що другий раунд переговорів призначено на цю середу і відбудеться у Вашингтоні. На ньому вона буде присутня особисто. Крім цього, Яресько підкреслила, що до отримання нового траншу від МВФ Україні потрібно прийняти законопроект щодо поліпшення можливостей НАК «Нафтогаз України» та декілька антикорупційних законів.

Нагадаємо, що раніше Наталія Яресько звинуватила приватних кредиторів у небажанні допомогти країні вибратися з боргової ями, а також пригрозила припинити сплату за борговими зобов'язаннями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: