Балога міг бути причетним до перестрілки в Мукачевому – експерт

Читать на русском
Валентин Гладкихполітичний експерт

Патріоти також можуть бути злочинцями.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт аналітичної групи «Левіафан» Валентин Гладких, аналізуючи ситуацію, що сталася в Мукачевому.

«Провина за те, що сталося в Мукачевому, в першу чергу лежить на владі, яка за рік свого правління не зробила нічого, щоб вирішити ті проблеми, яких вимагає суспільство. Якщо держава законно не бореться з корупцією, організованою злочинністю, тоді всі ці проблеми вирішуються неправовими методами. Жодних парамілітарних структур, що не підкорюються центральному керівництву, не має бути, тому що вони становлять загрозу. Немає жодних гарантій, що завтра ці структури не перетворяться на кримінальні групи, як це відбулося, наприклад, у Грузії, коли в процесі громадянської війни в Абхазії виникли дві національно-патріотичні організації. Вони також кричали, що захищають народ, але з часом перетворилися на банальні організовані злочинні групи», – розповідає експерт.

Продовжуючи, він зазначив, що не лише Закарпаттям, а й Україною керує добре організована мафія, в тому числі й самого Луценка. На місці Луценка, слід не робити заяви про мафію, а поставити собі запитання про причетність до того, що відбувається в Україні.

«Крім того, той факт, що з'явилося прізвище Балога, свідчить не стільки про бажання домовитися зі сторонами конфлікту, скільки дає підстави думати, що він є однією із сторін конфлікту і без його участі цього б не сталося. А до тих, хто зараз кричить про «Правий сектор», що вони так героїчно кинулися боротися, виникає питання, чому тоді вони не кинулися, наприклад, на бурштинову мафію. Навіть якщо вдягти на себе жовто-блакитний прапор чи повісити шеврон, це не дає права вбивати, вимагати гроші, займатися злочинністю. Патріоти також бувають злочинцями та вбивцями. Тому «Правий сектор» має бути введено в правове поле», – пояснює Гладких.

Нагадаємо,11 липня в Мукачевому Закарпатської області сталася перестрілка за участю осіб, які представилися бійцями «Правого сектору». В «Правому секторі» повідомили, що в Мукачевому загинули двоє їхніх бійців, та повідомили про бойову готовність.

Крім того, бійці «Правого сектору» заявили, що готові здатися тільки за наказом лідера організації Дмитра Яроша. Переговори з роззброєння учасників конфлікту тривають.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: