Стрільба за контрабанду: «Правий сектор» піднято в бойовій тривозі

Читать на русском

Після подій у Мукачевому, «Правий сектор» висунув свої вимоги під час акції протесту на Банковій.

Під Адміністрацією Президента після подій у Мукачевому, «Правий сектор» висунув вимогу про відставку глави МВС Арсена Авакова.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Укрінформ.

«У Мукачеві на Закарпатті сотні ошалілих від безкарності бандитів ... .регіонала Михайла Ланьо - нині депутата Верховиною Ради України - спробували фізично знищити бійців «Правого сектора»... Після запеклого бою вбито двоє бійців «Правого сектора», поранено - четверо (з них двоє - важко). Забравши вбитих і поранених, підрозділ з боєм вирвався з оточення бандитів і відійшло в гори», - написано на сторінці« Правого сектору» в «Фейсбук».

Уже під вечір Правий сектор збирався на акцію протесту під адміністрацією президента в центрі Києва, вимагаючи відставки глави МВС Арсена Авакова.

«Ми не дозволимо нікому відстрілювати наших побратимів. Наші вимоги: негайний публічний арешт депутата Ланьо, який брав безпосередню участь у подіях, всіх бандитів і силовиків, які відкривають вогонь, і тих, хто віддавав наказ», - повідомляє ПС.

Рух «Правий сектор» піднято по бойовій тривозі, додали в організації.

Учасники акції звинуватили правоохоронців у нападі на «один із найбільш патріотичних підрозділів» ЗС і в підтримці злочинних елементів.Також відомо, що на місці події був присутній народний депутат Сергій Мельничук.

Кілька представників львівської організації Правого сектора увечері 11 липня почали безстрокову акцію протесту під стінами Львівської ОДА у зв'язку з подіями в Мукачеві. У Харкові та Дніпропетровську теж проходять мітинги.

У той же час, за деякою інформацією, причиною збройного інциденту в Мукачеві 11 липня став переділ ринку контрабанди сигарет.

«На даний момент відомо, що серед представників ПС є бійці батальйону Сонечко, регулярно брали участь у боях на східному фронті. Зараз з ПС ведуть переговори про здачу», - повідомив Найем.

Як вже відомо, переговірником з представниками «Правого сектору», який заблокований в Мукачеві після збройного інциденту 11 липня, став нардеп Віктор Балога.

«Я на місці, де знаходиться «Правий сектор». Запросили бути переговірником. Заради припинення кровопролиття я прийняв цю пропозицію. Поговорили. Вони готові здатися, але за таких умов - 1. Повинно бути рішення Яроша по додаванню зброї. 2. Вимагають гарантій, що їх відправлять відразу на Київ в СБУ», - зазначив Балога.

Відзначимо, 21 червня 2015 народний депутат України, лідер «Правого сектора» Дмитро Ярош запевнив, що на місцевих виборах партія «Правий сектор» з іншими політичними силами об'єднуватися не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: