Яресько обіцяє зниження частки тіньової економіки в Україні

Читать на русском
Міністр фінансів України Наталя Яресько заговорила про систему заходів щодо детінізації української економіки.

Міністр фінансів Наталя Яресько розповіла про систему заходів щодо детінізації української економіки.

Останнім часом наша країна значно просунулася на шляху до виведення бізнесу з тіні, написала міністр на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Так, за словами Яресько, з 1 липня почалося використання електронного ПДВ-адміністрування в реальному режимі. «Це допоможе боротися з податковими ямами, які коштують економіці, за оцінками ДФС, близько 2 млрд грн в місяць. Кошти, отримані завдяки детінізації, можна буде направити на першочергові потреби України», – зазначила Яресько.

Також, за словами міністра, Мінфін уже погодив з народними депутатами питання застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО). «З 1 липня застосування РРО стало обов'язковим для платників другої та 3-ї груп єдиного податку. Одночасно ми домовилися про введення РРО виключно для тих з них, дохід яких перевищує 1 млн грн на рік. Введення РРО дозволить значно зменшити обсяг тіньової економіки, захистити права людей і забезпечити перехід значної частини бізнесу в Україні на європейські стандарти роботи», – роз'яснила міністр.

Крім того, український уряд досяг домовленості з Кіпром про перегляд ставок в рамках конвенції про уникнення подвійного оподаткування. І все ж, процес детінізації економіки буде досить тривалим і складним, попередила глава Мінфіну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: