Вступна кампанія стартувала вже за новим законом

Читать на русском
В Україні 10 липня розпочинається вступна кампанія до вищіх навчальних закладів, яка вперше проходитиме за новим законом про вищу освіту.

В Україні 10 липня розпочинається вступна кампанія до вищіх навчальних закладів, яка вперше проходитиме за новим законом про вищу освіту.

Абітурієнти можуть подати одночасно максимум 15 заяв (до п'яти вишів і на три спеціальності в кожен), надавши кожній певну пріоритетність. Таким чином вступники зможуть позначити, де хочуть навчатися найбільше: заява з пріоритетом №1 – найбільш бажаний варіант, №15 – найменш бажаний, передає «Слово і Діло».

Також новими правилами визначено, що виші самі визначають, яким чином вони враховуватимуть середній бал атестата вступника. Закон також впроваджує новий механізм розрахунку конкурсного бала, через що не прийматимуться сертифікати ЗНО, отримані в попередні роки.

Українська освіта: очікування і реальність (відео)Жоден із українських вишів не потрапив до авторитетного рейтингу Times Higher Education, а за якістю освіти Україна лише на 83-му місці

Нагадаємо, ще в травні минулого року міністр освіти та науки Сергій Квіт пообіцяв об’єднати ЗНО і підсумкове оцінювання в школах. Цю обіцянку було виконано. Український центр оцінювання якості освіти затвердив новий порядок реєстрації для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2015 року. Державна підсумкова атестація з української мови та літератури проходила у форматі ЗНО. Це був перший тест, який пройшов 24 квітня цього року. Завдання були поділені на дві частини, відповідно було дві оцінки – за ДПА та ЗНО.

Також цього року, як і обіцяв Сергій Квіт, в Україні зменшилася кількість університетів. Тепер їх число становить 317. До цього в Україні було 802 університети.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: