Якщо зміни до Конституції приймуть, Україна отримає ще більш авторитарного Януковича – Купрій

Читать на русском
Позафракційний нардеп Віталій Купрій вважає, що якщо Рада прийме президентський проект змін до Конституції, то Україна отримає ще більш авторитарного Януковича.
Фото: Радіо Свобода

Позафракційний народний депутат Віталій Купрій вважає, що якщо Верховна Рада підтримає президентський проект змін до Конституції, то Україна отримає ще більш авторитарного Януковича.

Таку думку нардеп висловив у своєму інтерв'ю Gazeta.ua, передає «Слово і Діло».

«В Адміністрації Президента думки прогресивних людей не враховувалися. Є команда президента провести його варіант змін до Конституції. Але якщо це станеться, отримаємо ще більшого і авторитарного Януковича», – заявив Купрій.

Також народний депутат вважає, що Порошенко повторює кроки екс-президента України Віктора Януковича. «Зараз Порошенко повторює шлях свого попередника. Не може зробити це через суддів Конституційного суду, як Янукович. Це буде дуже нахабно. Тому прагне узурпувати владу через парламент», – заявив політик.

Порошенко заперечує будь-які конфіденційні домовленості з ФірташемПрезидент України Петро Порошенко заявив, що всі заяви олігарха Дмитра Фірташа у віденському суді щодо якихось таємних домовленостей не відповідають дійсності.

Купрій стверджує, що Порошенко не з тими йде на компроміс і навмисно затягує розслідування злочинів на Майдані. «Знаємо по віденському суду і заявам олігарха Фірташа, що той домовлявся з Порошенком. Можливо, ставилися умови про непритягнення до відповідальності винних у вбивствах на Майдані», – зазначив Купрій.

Як відомо, ключовим елементом представлених Порошенком змін до Конституції є децентралізація влади. Суспільство буквально відразу ж «вибухнуло» обуренням: нібито під виглядом децентралізації Президент хоче узурпувати владу і більше того – легалізувати сепаратистські республіки «ДНР» і «ЛНР».

Зокрема, громадської та експертної критики зазнала норма, згідно з якою Глава держави може в будь-який момент скасовувати рішення, прийняті на місцях, і достроково розпускати органи самоврядування.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: