Чалий розповів, скільки країн забезпечують Україну зброєю

Читать на русском
Країни Заходу активно постачають Україні зброю, у тому числі летальну. Про це заявив посол України в США Валерій Чалий.

Країни Заходу активно постачають Україні зброю, у тому числі летальну.

Про це заявив посол України в США Валерій Чалий, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Дзеркало Тижня».

«Ми зброю отримуємо, в тому числі і летальну, і ніхто суверенній України не може цього заборонити. Інша справа, що не прийнято афішувати перелік країн, але це більше десятка держав тільки з Європи. У нас із ними різний рівень військово-технічного співробітництва, і на даному етапі воно розвивається», - сказав Чалий.

Крім того, за словами посла, в США є широка підтримка ідеї надати Україні більше зброї. Чалий повідомив, що Україна вже зараз отримує від США, зокрема, засоби зв'язку, прилади нічного бачення, медичне обладнання, контрбатарейні радари, броньовані бойові машини, роботизовані системи, у тому числі розмінування, дані космічної розвідки.

Крім того, як заявив Чалий, у разі широкомасштабного наступу Росії і бойовиків Україна розраховує швидко отримати принаймні тисячу Javelin.

«Ми хочемо знати, що робити, який план, якщо раптом все-таки почнеться широкомасштабний наступ з боку Росії і підтримуваних нею бойовиків. Україна самостійно з однією з найбільш озброєних армій світу не впорається. Для цього необхідно прийняти якісь превентивні рішення, і вони повинні дозволити всім швидко відреагувати. З цього приводу у нас йдуть консультації з партнерами. Те, що і в НАТО, і в США зараз переглянуто їх присутність в Європі, те, що вони реально наростили можливості і в прикордонних з Україною регіонах, це реально є стримуючим фактором можливої ​​ескалації з боку РФ», - наголосив Чалий.

10 липня президент призначив Валерія Чалого послом України в США. До цього моменту Чалий працював заступником глави Адміністрації Президента.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: