До кінця року в Україні з'явиться елітний спецназ

Читать на русском
Штурмовий загін КОРД (корпус оперативно-раптової дії) з'явиться до кінця цього року і буде вважатися елітою в рядах реформованого МВС.

В Міністерстві внутрішніх справ іде робота над створенням елітного підрозділу спецназу. Штурмовий загін КОРД (корпус оперативно-раптової дії) з'явиться до кінця цього року і буде вважатися елітою в рядах реформованого МВС.

Як розповів речник МВС Артем Шевченко, в КОРД візьмуть «Сокіл» та найкращих бійців батальйонів, які зараз служать на сході країни, передає «Слово і Діло».

«Спецпідрозділ налічуватиме 5 тис. бійців по всій країні. Перед ними стоятимуть класичні задачі спецназу, але через війну буде збільшено кількість озброєння і обмундирування. Основа КОРД – це бійці «Сокола» плюс кращі з 36 батальйонів (рот) МВС», - повідомив Шевченко.

Ека ЗгуладзеПерший заступник Міністра внутрішніх справ України
Згуладзе обіцяє, що в Україні створять спецназ по типу американського «SWAT»Сказано 5 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, бійці будуть отримувати близько 15-20 тис. грн на місяць. Вони будуть задіяні в спецопераціях, де сил і озброєння звичайних поліцейських недостатньо. Наприклад, на затриманні озброєних та особливо небезпечних злочинців, під час штурму об'єкта, де, наприклад, забарикадувалися ОЗГ.

До цього в МВС додають, що новий підрозділ певною мірою буде аналогом американського спецназу SWAT, який задіють у більш ніж 10 видах пригод. Наприклад, для боротьби з масовими вуличними заворушеннями, для участі в контртерористичних операціях, у роботі контрснайперів при виступі перших осіб країни в громадських місцях, при затриманні серійних вбивць і порятунку поліції і цивільних, які потрапили під обстріл.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: