Як і Порошенко, Аваков бачить главою Нової поліції Згуладзе

Читать на русском
Нову поліцію України може очолити нинішній заступник міністра МВС Екатерина Згуладзе – якщо сама цього захоче, говорить Арсен Аваков.
Фото: Новое Время

Найбільш вірогідним кандидатом на пост керівника Нової поліції міністр внутрішніх справ Арсен Аваков бачить свого заступника Екатерину Згуладзе.

Про це він заявив в інтерв'ю каналу «24», передає «Слово і Діло».

На думку чиновника, це було б логічним рішенням, але воно залежить також від бажання самої Згуладзе продовжувати роботу в українських правоохоронних органах і від необхідних для перебування на цій посаді навичок.

Ека ЗгуладзеПерший заступник Міністра внутрішніх справ України
Згуладзе обіцяє, що в Україні створять спецназ по типу американського «SWAT»Сказано 5 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«На мою думку, було б логічно, якщо цю посаду займе Катерина Згуладзе, але є ще інші логіки процесу, наприклад, її бажання чи наші необхідності за системою використання її навичок для решти всієї реформи. Ми це питання обговорюємо», – зазначив міністр.

Також Аваков пообіцяв, що рішення про призначення шефа нової поліції буде прийняте за 3 місяці.

Цікаво те, що, незважаючи на початок роботи патрульної поліції в Києві, проголосований Верховною Радою закон про Національну поліцію досі не підписаний Президентом. Згідно з документом, Нова поліція, що ввійде до складу органів МВС, буде складатися з таких підрозділів, як поліція громадської безпеки, кримінальна поліція, транспортна, дорожня, судова, а також охоронна поліція. Призначення на роботу в новій правоохоронній структурі, відповідно до закону, будуть проводитися винятково на конкурсній основі і з проходженням тестування на «поліграфі».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: