Востаннє обіцяні Порошенком американські «Хаммери» завозили ще у квітні

Читать на русском
Українські Збройні сили отримали лише 30 броньованих автівок «Хаммер» із загального обсягу в 230 броньовиків, обіцяних їм американською стороною.

Остання партія броньованих машин Hummer – автомобілів моделі HMMWV M 1114 – надійшла в Україну ще 10 квітня 2015 року.

Про це в Міністерстві оборони України повідомили у відповіді на інформаційний запит системи народного контролю «Слово і Діло».

«Починаючи з 25.03.2015 Збройним силам України передано 30 високомобільних колісних броньованих автомобілів підвищеної вантажопідйомності загального прзначення типу «Хаммер» (HMMWV M 1114). Вантаж був трьома партіями. Дата розмитнення зазначених автомобілів – 10.04.2015», – заявили в Міноборони.

Таким чином, з 230 передбачених українсько-американською угодою броньованих автівок наразі надійшли лише 30, а обіцянка Петра Порошенка, що до кінця квітня українські військові отримають решту автомобілів з передбаченого обсягу, так і залишилась без виконання.

Нагадаємо, про угоду щодо поставок Сполученими Штатами Америки броньовиків Humvee стало відомо ще 11 березня. Разом із броньованими автівками американці тоді пообіцяли Україні й безпілотні апарати Raven, оснащені відеокамерами, у тому числі з функцією нічного бачення.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: