Скасувати закон «Про Національну поліцію» хоче злочинне угрупування – експерт

Читать на русском
Костянтин Матвієнкополітолог

Говорити про те, що у парламентарів прокинулось сумління і вони вирішили виправити суто процедурно-регламентні норми з прийняттям закону про нову поліцію – абсурд.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів глава корпорації стратегічного консалтингу «Гардарика» Костянтин Матвієнко, аналізуючи інформацію про те, що у «БПП» хочуть скасування закону «Про Національну поліцію» через порушення норм Конституції та Регламенту.

«Коли депутати говорять про порушення Регламенту та Конституції, насправді вони говорять про зміст закону, який їх не влаштовує. Ні для кого не секрет, що закони Гройсманом притягуються й через сім голосувань. Порушення норм Конституції та Регламенту в цій Верховній Раді приймаються щонайменше в половині законодавчих актів. Тому слід відразу відкинути ці формальні причини», – розповідає політолог.

Продовжуючи, він зазначив, що якщо є порушення Конституції, то слід звертатися до Конституційного суду, оскільки щойно парламент прийняв закон, він втрачає над ним владу, і Президент приймає рішення ветувати його чи ні.

«Парламент може припинити дію закону, але не за тією ознакою, що закон було прийнято з порушенням Конституції та Регламенту. Парламентарїв не влаштовує зміст закону. Всі побачили на вулицях нову поліцію і зрозуміли, що ті схеми, які діяли раніше, починаючи від кришування незаконного вибобутку бурштину, незаконних врізок у газопроводи та закінчуючи незаконним обігом наркотиків чи зброї, більше можуть не пройти. В країні діє величезне злочинне угрупування, що має вплив на парламент, і питання скасування нового закону слід розглядати з позицій того, що поліція тепер має ознаки правоохоронного органу, але не з позиції порушення Регламенту», – вважає Матвієнко.

Аваков має намір створити Національну поліціюСказано 18 вересня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков ще минулого року пообіцяв, що замість міліції буде створено Національну поліцію.

В результаті, 2 липня 2015 року в другому читанні і в цілому 278 голосами прийнято проект закону «Про Національну поліцію» (№ 2822). 4 липня 2015 року почав служби 1-й батальйон Національної поліції кількістю 500 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: