Замість обіцяного нотарільного архіву у Петренка складають відписки

Читать на русском
На початку лютого міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв, що в Україні з'явиться єдиний нотаріальний архів, однак пізніше прес-служба чиновника від цієї заяви відхрестилася.

У Міністерстві юстиції не впоралися з обіцянкою Павла Петренка щодо створення в Україні єдиного нотаріального архіву.

Більше того, як виявилося, створення такого архіву навіть не передбачене в планах роботи відомства на цей рік, йдеться у відповіді Мін'юсту на запит «Слова і Діла».

«Зазначаємо, що планом роботи Міністерства юстиції України на 2015 рік не передбачено здійснення розробки проекту закону щодо створення електронного нотаріального архіву», – йдеться у листі відомства.

Разом з тим, аналітики «Слова і Діла» зафіксували відповідну обіцянку міністра юстиції Павла Петренка 10 лютого цього року. «Очільник Мін'юсту поінформував присутніх про реформу в системі доступу до професії нотаріусів та запровадження анонімного електронного тестування. Міністр юстиції також повідомив, що вже найближчим часом буде створено електронний нотаріальний архів», – заявили тоді у прес-службі відомства.

Пізніше підтвердження цим словам «Слово і Діло» знайшло і у звіті до 100 днів роботи уряду. «В рамках реформи надання публічних сервісів запроваджується система електронних сервісів», – зазначалося у звіті Петренка. Однак на прохання конкретизувати виконання цієї обіцянки, аналітики проекту отримали відповідь, що насправді її виконання навіть не заплановане у списку робіт відомства на 2015 рік.

На початку лютого міністр юстиції Павло Петренко пообіцяв, що в Україні з'явиться єдиний нотаріальний архів, однак пізніше прес-служба чиновника від цієї заяви відхрестилася.

Більше того, у відповіді на інформаційний запит системи народного контролю в Мін'юсті відповіли, що «листи міністерств, інших центральних органів виконавчої влади, органів господарського управління не є нормативно-правовими актами, мають інформаційний характер і не встановлюють правових норм», таким чином убезпечивши себе від звинувачень в ігноруванні публічних зобов'язань.

Зі свого боку, «Слово і Діло» бере на подальший контроль виконання цієї та інших обіцянок українських міністрів, які у тому числі були зафіксовані в урядовому звіті до 100 днів роботи Кабміну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: