Порошенко: треба скасувати можливість вносити заставу за корупціонерів

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко закликав парламент скасувати можливість звільнення корупціонерів під заставу.

Президент України Петро Порошенко закликав парламент скасувати можливість звільнення корупціонерів під заставу.

Про це він заявив під час візиту до Одеської області, де проходить нарада глав українських регіонів, передає «Слово і Діло».

«Доля корупціонера не може залежати від настрою суду. Треба скасувати можливість вносити заставу за корупціонерів», – заявив Порошенко.

Порошенко порадив корупціонерам в ГПУ забути про «прокурорську недоторканність»Президент Петро Порошенко зажадав від керівництва Генпрокуратури і СБУ подальших рішучих дій у боротьбі з корупцією у власних рядах.

Він нагадав, що учора суддя одеського суду випустив під заставу міліціонерів-хабарників, а вже сьогодні заставу було скасовано. «Отак швидко маємо працювати!», – зазначив Президент.

За його словами, боротьба з корупцією почнеться з міліціонерів, прокурорів та працівників СБУ. «Силовики мають звітувати не кількістю порушених справ, а кількістю злочинців, які опинились за гратами», – сказав Глава держави.

Нагадаємо, зі схожою пропозицією заборонити судам відпускати підозрюваних корупціонерів з-під варти під заставу ще в березні виступив секретар РНБО Олександр Турчинов.

Коментуючи це питання, Турчинов сказав: «Не може злочинець відкуповуватися вкраденими коштами». Також він запропонував відправляти корупціонерів у зону проведення антитерористичної операції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: