ПА ОБСЄ вимагає від Росії припинити агресію в Україні

Читать на русском
Парламентська асамблея ОБСЄ прийняла резолюцію, в якій зазначила продовження очевидних, грубих і невиправлених порушень Російською Федерацією зобов'язань в рамках ОБСЄ та міжнародних норм.

Парламентська асамблея ОБСЄ прийняла резолюцію, в якій зазначила продовження очевидних, грубих і невиправлених порушень Російською Федерацією зобов'язань в рамках ОБСЄ та міжнародних норм.

Тескт документа наводиться на сайті асамблеї, передає «Слово і Діло».

Парламентська асамблея, зокрема, вважає, що «дії Російської Федерації в Автономній Республіці Крим та в місті Севастополі, а також в певних районах Донецької та Луганської областей України є актами військової агресії проти України».

Після «ляпаса» в ПАРЄ, росіяни ігноруватимуть організацію до кінця рокуПісля позбавлення Росії права голосу в ПАРЄ до квітня, росіяни вирішили влаштувати демарш аж до кінця року

У документі сказано, що ПА ОБСЄ закликає Росію «припинити свою кампанію дестабілізації в Україні, і взагалі повністю вийти з України; також зупинити поставки і переміщення важкого озброєння, боєприпасів, підрозділів російських Збройних Сил і найманців через російський кордон до Східної України, припинити надання будь-якої військової, фінансової або матеріально-технічної допомоги незаконним збройним групам у Донецькій і Луганській областях України, в тому числі за допомогою так званих «гуманітарних конвоїв», і звернути назад нарощування військ і військового спорядження уздовж російського кордону з Україною».

«Декілька країн нас не підтримали. Це обурює! Пояснення можна шукати. Але непідтримку Шуфрича я зрозуміти не можу. Він утримався під час голосування», - пише на своїй сторінці у Фейсбуці народний депутат, представник України при ПА ОБСЄ Остап Семерак.

Не підтримали документ на захист України делегації Франції, Швейцарії та Вірменії. Кілька представників Нідерландів і Кіпру також утрималися.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: