США і ЄС не радять Україні вводити ембарго проти Росії – Пайєтт

Читать на русском
Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, що на сьогоднішній день Україні не варто застосовувати практику ембарго до Росії.

Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт вважає, що на сьогоднішній день Україні не варто застосовувати практику ембарго до Росії.

Про це посол сказав в інтерв'ю Forbes, пише «Слово і Діло».

«Ми вважаємо, що це природно – що Україна має економічні відносини з Росією. РФ – найбільший сусід, і між вами повинна бути значна взаємодоповнюваність», – висловив позицію США Пайєтт.

За його словами, в результаті підписання угоди про вільну торгівлю з ЄС Україна стала частиною європейського ринку, і в довгостроковій перспективі мала б відкрити величезні можливості і для Росії.

«На жаль, Володимир Путін не бачив цих перспектив, починаючи з Ялтинської конференції у вересні 2013 року, коли Кремль, по суті, оголосив війну європейському вибору України», – зазначив посол США.

«Ми дуже сподіваємося, що Україна буде проводити політику, за якої українська торгівля не ослабить дію санкцій, накладених на РФ з боку США і ЄС. Але США і ЄС не вважають за необхідне застосовувати ембарго проти РФ, і не радили б Україні вводити практику ембарго зараз», – резюмував Пайєтт.

Нагадаємо, в лютому поточного року Україна ввела свої санкції проти Росії і позбавила 160 російських компаній ліцензій і дозволів, які дають право на певні види діяльності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: