Кабмін прийняв чотири постанови з дерегуляції в морських портах

Читать на русском
Кабінет міністрів України спростить процедуру оформлення вантажів у портах і запустить експеримент щодо зменшення на 50% всіх портових зборів із транзитних вантажів.
фото: Обозреватель

Кабінет міністрів України прийняв чотири постанови з дерегуляції в морських портах, які допоможуть зменшити корупцію та підвищити конкурентоспроможність вітчизняних портів.

Про це у своєму Twitter написав міністр економічного розвитку Айварас Абромавічус, передає «Слово і Діло».

На початку засідання уряду прем'єр Арсеній Яценюк доручив розпочати експеримент по всіх українських портах щодо зменшення на 50% всіх портових зборів із транзитних вантажів.

За словами заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова, серед іншого планується скасувати комісійний контроль суден і вантажів і хімічний контроль ізольованого баласту.

Також у планах уряду – дозволити яхтам іноземних власників перебувати в Україні протягом 30 днів, що дозволить підвищити туристичну привабливість України. «Прийняття інноваційних рішень дозволить збільшити пропускну спроможність у портах, на 15-20% зменшити час перебування суднам, заощадити бізнесу до 5 млрд гривень», – зазначив чиновник.

Крім того, Кабмін має намір спростити процедуру оформлення вантажів у портах, що дозволить скоротити час оформлення до 1:00. Всі заплановані зміни діятимуть через 45 днів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: