Держзамовлення в українських вузах скорочено на 10-12% – Совсун (доповнено)

Читать на русском
Цього року на бюджет вступлять на 10-12% менше абітурієнтів, ніж минулого, повідомила заступник міністра освіти і науки Інна Совсун.

Державне замовлення у вищих навчальних закладах України порівняно з 2014 роком скорочено на 10-12%.

Про це в ході брифінгу повідомила заступник міністра освіти і науки Інна Совсун, інформує «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«Що стосується обсягів державного замовлення, то його скорочено порівняно з минулим роком... скорочення місць державного замовлення становить 10-12%», – повідомила Совсун.

Квіт запевнив, що система «Конкурс» буде легалізованаСказано 11 квітня 2014 р.Статус обіцянки: Виконано

Варто також нагадати, що, згідно зі змінами, ініційованим Міносвіти, кількість місць, передбачених держзамовленням, тепер прив'язана до рейтингу вишу.

За словами заступника міністра, таке рішення було прийнято відомством на засіданні 1 липня. Так, цього року студентами «бюджету» зможуть стати 106 тис. осіб, з них 89 тис. - денної форми навчання. Скорочення кількості бюджетних місць пояснюється демографічними причинами, а також окупацією деяких територій України Росією, пояснила Совсун.

Нагадаємо, раніше, в рамках звіту про 100 днів роботи в Кабміні міністр освіти Сергій Квіт анонсував зменшення кількості вищих освітніх закладів і курс на потрапляння українських університетів до списку кращих світових вузів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: