Демчишин: Україна більше не буде платити за електроенергію для ДНР і ЛНР

Читать на русском
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості говорять про узгодження з РФ позиції про виключення непідконтрольних України територій на сході з угоди про перетоки електроенергії.

У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості говорять про досягнення угоди з російськими партнерами щодо виключення непідконтрольних України територій Донецької та Луганської областей з договору про перетоки електроенергії.

Про це на засіданні Міненерговугілля повідомив Володимир Демчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Ми провели досить успішні переговори з росіянами: нам вдалося вимкнути 4 лінії, які йшли в неконтрольовану зону з російського боку, і вони щомісяця доставляли електроенергії на 300 млн грн. І ці кошти на даний момент не оплачуються», – заявив міністр.

За словами Демчишина, нова схема оплати перетоків електроенергії, передбачена раніше Кабінетом міністрів, дозволяє державі щомісяця економити близько 800 млн грн і підвищити рівень оплати електроенергії з 85% у першому кварталі практично до 100% – у другому.

Нагадаємо, 6 липня в Кабінеті міністрів було прийняте рішення про створення резервного енергетичного фонду газу обсягом 1 млрд дол.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: