В Мінекономіки готують поправки до «пивного закону»

Читать на русском
В Міністерстві економічного розвитку обіцяють усунути непорозуміння, яка позбавляє малі пивоварні можливості повноцінно вести бізнес.

В Міністерстві економічного розвитку вже працюють над поправками до закону, що прирівнює пиво до міцних алкогольних напоїв.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив заступник міністра Максим Нефьодов, інформує «Слово і Діло».

«З 1 липня вступила в дію одна, скажімо так, помилка, через яку постраждали малі пивоварні. Замість допомоги розвитку малого бізнесу введено обов'язкове ліцензування оптової торгівлі пивом у розмірі півмільйона гривень на рік... Ми вже завершуємо підготовку законопроекту для врегулювання підходу до проблеми. Різна вартість залежно від обсягу бізнесу – цілком справедливий диференційований підхід, з яким згодні пивовари, в т. ч. й великий бізнес», – зазначив заступник міністра.

В Міністерстві економічного розвитку обіцяють усунути непорозуміння, яка позбавляє малі пивоварні можливості повноцінно вести бізнес.

За словами Нефьодова, ухвалений ще 28 грудня минулого року закон №2971, який набув чинності 1 липня 2015 року, ніяк не допомагає боротися зі споживанням пива серед неповнолітніх, зате ускладнює роботу невеликим пивоварням. Великі пивоварні заводи при цьому не постраждають – для них передбачена законом вартість ліцензії не є настільки суттєвою.

Також Нефьодов анонсував зміни в роздрібній торгівлі пивом у кіосках. «Зараз ще розбираємося з роздрібною ліцензією для торгівлі пивом у малих архітектурних формах – чекайте новин і на цьому фронті», – пообіцяв він.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: