Сенат США незадоволений кадровими ротаціями в українському уряді

Читать на русском
Американський сенатор Річард Джей Дурбін висловив невдоволення кадровими перестановками в кабміні України. Про це йдеться в листі, який політик написав Арсенію Яценюку ще 25 червня.

Американський сенатор Річард Джей Дурбін висловив невдоволення кадровими перестановками в кабміні України. Про це йдеться в листі, який політик написав Арсенію Яценюку ще 25 червня.

Скан документа розмістив на сторінці в Facebook колишній міністр закордонних справ України Леонід Кожара, передає Слово і Діло.

У листі йдеться, що сенат США «залишається впевненим» у Яценюку і розділяє його «побоювання з приводу тривання звільнень президентом Петром Порошенком ключових фігур в українському уряді, які цілком присвячують себе справі просування демократії в Україні».

Сенатор заявив, що необхідно докласти всіх зусиль, щоб зберегти в міністерстві аграрного управління та продовольства Олексія Павленка.

«Його звільнення створить додаткові перешкоди на шляху розширення кооперації між аграрними компаніями США та України», - підкреслюється в листі.

Крім того, Дурбін зазначив, що він вважає вкрай важливим, аби Юрій Недашковський залишився главою компанії «Енергоатом», оскільки «багато в чому завдяки його ефективній роботі в України є можливість посилити кооперацію з іноземними партнерами в галузі виробництва атомної енергії».

Також у листі зазначено, що сенат США на закритій нараді по Україні розглянув пропозиції Яценюка щодо міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, міністра енергетики та вугільної промисловості Володимира Демчишина і глави компанії «Укргазвидобування» Сергія Костюка.

«Більшість сенаторів погодилися що ані Демчишин, ані Костюк не відповідають посадовим вимогам. Поки немає чіткого рішення з питання Авакова. Сенатори розійшлися в думках. Думаю, варто відкласти це питання на певний час», - написав Дурбін.

2 липня Верховна Рада України відправила у відставку міністра екології та природних ресурсів країни Ігоря Шевченка. Його відставку ініціював український прем'єр Арсеній Яценюк. У той же день міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі оголосив, що залишає свій пост.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: