Кабмін виділяє $ 1 млрд на газову «страховку» для України

Читать на русском
Кабінет міністрів ініціював створення стабілізаційного енергетичного фонду України обсягом 1 млрд дол. США, який піде на закупівлю газу та газифікацію.

В Україні вже цього року буде створено стабілізаційний (резервний) енергетичний фонд обсягом 1 млрд дол.

Про це йдеться у постанові Кабінету міністрів України №459 від 24 червня, пише «Слово і Діло».

Безпосереднім створенням фонду займеться НАК «Нафтогаз України», визначили в уряді.

«Формування стабілізаційного (резервного) енергетичного фонду здійснюється ПАТ «НАК «Нафтогаз України» згідно з договорами, підписаними із зовнішніми кредиторами, під державні гарантії на підставі окремих рішень Кабінету міністрів України».

В Кабінеті міністрів зазначають, що функція цього фонду – в закупівлі імпортного газу, наданні послуг із приєднання та доступу до газостранспортних мереж і фінансування транпортування й зберігання блакитного палива.

Арсеній ЯценюкГолова політради партії "Народний фронт"
Яценюк пообіцяв, що уряд сформує резервний фонд для придбання природного газу та мазутуСказано 14 лютого 2015 р.Статус обіцянки: Виконано

«Газ, куплений за рахунок коштів стабілізаційного енергофонду, зберігається в підземних сховищах ПАТ «Укртрансгаз» і використовується «Нафтогазом України» на підставі окремих рішень Кабінету міністрів України», – йдеться в указі.

Нагадаємо, сформувати резервний фонд природного газу та мазуту 14 лютого цього року пообіцяв прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: