Геращенко: керівництво нової поліції раніше ніколи не працювало в міліції

Читать на русском
Народний депутат та помічник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко стверджує, що нова поліція має не тільки цілком оновлений рядовий склад, але й керівництво.

Нова поліцейська патрульна служба Києва повністю відділена від старої міліцейської системи і має керівників, які ніколи не працювали в правоохоронних органах.

Про це в ефірі «5 каналу» розповів народний депутат, заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, передає «Слово і Діло».

Крім того, як зазначив нардеп, відповідно до закону «Про міліцію» із правками, внесеними напередодні присяги нових патрульних столиці, громадяни можуть вільно знімати на відео дії правоохоронців. До того ж, як відомо, й у самих правоохоронців будуть портативні камери для зйомки власної роботи.

У свою чергу мер Києва Віталій Кличко відзначив, що працівники патрульної служби столиці пройшли жорсткий відбір, мають гідну зарплату, соцзабезпечення та екіпірування, тож є сподівання, що вони не ризикуватимуть брати хабарі. «Це поставить хрест на їх перспективах і майбутньому. Я впевнений, що вони не підведуть», – підкреслив міський голова.

Нагадаємо, поліцейська патрульна служба Києва прийняла присягу вчора, 4 липня, і ввечері того ж дня перші 200 автомобільних та 75 піших патрулів вирушили на вулиці міста. Командування службою здійснює Олександр Фацевич – командир добровольчого батальйону міліції «Світязь».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: