Бойовики залишили по собі пустелю в «демілітаризованому» Широкиному – ОБСЄ

Читать на русском
80% будівель в Широкиному зруйновані вщент, наразі там не залишилося ані бойовиків ДНР, ані мирних жителів, які не можуть повернутися в заміноване селище.
Фото: Прес-центр АТО

Після заяв про «демілітаризацію» Широкиного бойовики самопроголошеної ДНР залишили по собі практично вщент зруйноване селище, де 80% будівель не підлягають відновленню, а мирні жителі не можуть повернутися через тотальне замінування населеного пункту.

Про це розповів представникам ЗМІ замголови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Олександр Хуг, інформує «Слово і Діло».

«Нами були зафіксовані величезні руйнування, особливо в південній частині селища. За нашими оцінками, зруйнованими є 80% будинків у цьому селищі, причому ці 80% уже не підлягають відновленню. Також ми помітили, що вся територія селища усипана боєприпасами», – заявив Хуг.

Незважаючи на відхід бойовиків, представники Спільного центру з контролю й координації поки не можуть почати роботу на території Широкиного, оскільки населений пункт ще потрібно розмінувати. «Перш ніж Спільний центр зможе виконувати свої обов'язки в Широкиному, в цьому селищі необхідно провести розмінування для того щоб забезпечити безпечну роботу там», – підкреслив замголови СММ ОБСЄ.

Додамо, що, за словами радника міністра внутрішніх справ Зоряна Шкіряка, в районі Саханки та Новоазовська, що на Маріупольському напрямку, перебуває близько 4 тис. найманців і солдатів російської армії з технікою та озброєнням, що дає підстави вважати, що масштабні артобстріли з боку ДНР можуть поновитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: