Нові патрульні поліцейські присягнули Україні і вже сьогодні вийдуть на вулиці Києва

Читать на русском
Сьогодні в Києві на Софіївській площі дві тисячі співробітників нової патрульної поліції прийняли присягу на вірність українському народу.
фото: прес-служба МВД

Сьогодні в Києві на Софіївській площі дві тисячі співробітників нової патрульної поліції прийняли присягу на вірність українському народу.

Перед прийняттям присяги міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вже сьогодні поліцейські вийдуть на свої пости, передає «Слово і Діло».

У свою чергу перший заступник Авакова Ека Згуладзе уточнила, що сьогодні увечері на чергування у Києві заступить 75 піших патрулів та 200 машин. «Пофазово стара поліція буде залишати вулиці. До кінця наступного тижня усіх замінять», – повідомила Згуладзе.

Текст присяги зачитав командир патрульної служби Києва майор Олександр Фацевич, у минулому – командир добровольчого батальйону міліції «Світязь». Після прийняття присяги співробітники нової поліції виконали гімн України.

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, виступаючи на Софіївській площі, зазначив, що українських патрульних тренували поліцейські з Каліфорнії, Невади і Огайо, передає УНН. «Каліфорнійські поліцейські з мого рідного штату тренували українських поліцейських, а також поліцейські з Огайо і Невади», - повідомив посол.

Пайетт також зазначив, що 20% співробітників патрульної поліції України – жінки. «Це більше, ніж у США. За час перебування в Україні я зрозумів, що немає сильніше жінок, ніж українки», – заявив посол США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: