Полтавський губернатор увійшов до ТОП-5 найбезвідповідальніших голів ОДА України

Читать на русском

«Слово і Діло» в Полтаві провело прес-конференцію за підсумками роботи місцевих чиновників та депутатів: губернатора, мера і нардепів-мажоритарників.

Голова Полтавської обласної адміністрації Валерій Головко увійшов до ТОП-5 найбільш безвідповідальних губернаторів України.

Такі результати моніторингу представили 3 липня в Полтаві представники «Слова і Діла» в ході прес-конференції «Відповідальні регіональні еліти: обіцяне та зроблене губернатором, народними депутатами Полтавщини та міським головою Полтави».

Зокрема, дані системи народного контролю показали що за весь період політичної діяльності очільник регіону дав три десятка публічних обіцянок, з яких виконав лише 8. При цьому 16 обіцянок голови області мають статус «в процесі», а от решта 6 – остаточно провалені. Таким чином, за півроку роботи Головко посів 4 місце серед найбільш безвідповідальних губернаторів України з рівнем невиконання власних зобов'язань, що сягнув 20%.

Випередили Головка за відсотком невиконаних обіцянок лише губернатори Київщини, Кіровоградщини й Чернівеччини. При цьому аналітик проекту Сергій Міхальков зазначив, що найбільше невиконаних зобов'язань полтавський губернатор має у сфері державного управління.

«Слово і Діло» в Полтаві провело прес-конференцію за підсумками роботи місцевих чиновників та депутатів: губернатора, мера і нардепів-мажоритарників.

40% невиконаних обіцянок має у своєму пасиві й мер Полтави Олександр Мамай. Його, за словами керівника проекту Євгена Заїки, також не можна віднести до переліку відповідальних мерів: очільник Полтави хоч і виконав 40 власних обіцянок, але ще 53 – реалізувати так і не зміг.

Серед депутатів-мажоритаритарників, що представляють регіон у Верховній Раді, однозначним лідером за виконаними обіцянками виявився Сергій Каплін. «УДАРівець» дотримав свого слова у 10 випадках, а його земляки Бублик та Кутовий – по 6 і 3 відповідно. А от Костянтин Жеваго взагалі не спромігся поки виконати жодної зі своїх обіцянок (і це – за 2 скликання парламенту!). Він же виявився й найбільшим прогульником засідань Ради серед полтавських депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: