Пет Кокс очолить місію Європарламенту в Україні

Читать на русском
У вересні пройде візит місії Європарламенту в Україні, яку очолить екс-президент цієї організації Пет Кокс. Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман.

У вересні пройде візит місії Європарламенту в Україні, яку очолить екс-президент цієї організації Пет Кокс.

Про це заявив голова Верховної Ради Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Сьогодні був підписаний меморандум про взаєморозуміння між українським і Європейським парламентами. Документ чітко визначає фактичну реформу українського парламенту і підтримку цієї реформи. На думку Гройсмана, він сприятиме підвищенню ефективності роботи Верховної Ради України і допоможе підвищити якість імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Вже у вересні відбудеться візит місії, яка визначить «дорожню карту» проведення цих реформ, що стосуються інституційної дієздатності українського парламенту», – зазначив Гройсман. Також він додав, що на підготовку «дорожньої карти» в України є три місяці, і для цього в Раді буде створено координаційну групу, яку він особисто координуватиме.

У свою чергу, президент Європарламенту Мартін Шульц, виступаючи в Раді, в черговий раз заявив про підтримку ЄС реформ в Україні, про продовження санкцій проти Росії і про якнайшвидше вирішення проблем щодо безвізового режиму України і ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: