Яресько квапить депутатів з прийняттям законів для отримання 3 млрд доларів

Читать на русском
У Міністерстві фінансів стурбовані тим, що Верховна Рада затягує ухвалення трьох законопроектів.  Це загрожує отриманню Україною $ 3 млрд міжнародної фінансової допомоги.

У Міністерстві фінансів стурбовані тим, що Верховна Рада затягує ухвалення трьох законопроектів.

Зокрема, це: правки до законів у сфері комунальних послуг (№2029а), про зняття мораторію на примусову реалізацію майна боржників «Нафтогазу» (№2956) і про вдосконалення системи гарантування вкладів і виведенні неплатоспроможних банків з ринку (№2045а), передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Це загрожує отриманню Україною $ 3 млрд міжнародної фінансової допомоги, вважають у Мінфіні.

«Непроголосованими залишились законопроекти 2029а, 2956 та 2045а, які є попередніми червневими умовами для отримання другого траншу програми МВФ та бюджетних кредитних ліній від Світового банку й пов'язаних з ними коштів. Таким чином, якщо ці закони не будуть ухвалені у п'ятницю, то мінус 3 млрд дол.» , - написав у своєму блозі в Facebook заступник міністра фінансів з питань європейської інтеграції Артем Шевальов.

Міністр фінансів Наталія Яресько уточнила, що крім $ 1,7 млрд другого траншу від МВФ мова йде про два кредити Світового банку на $ 800 млн і $ 500 млн, для отримання яких необхідно прийняти законопроекти №2029а і №2956.

Прем'єр Арсеній Яценюк повідомив, що має намір в п'ятницю прибути в Раду, щоб спробувати домогтися прийняття цих документів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: