Реструктуризація валютних кредитів обійдеться Україні дорожче, ніж фінансування армії й МВС – Яресько

Читать на русском
Потенційні втрати банківської системи в разі набуття чинності законом про реструктуризацію валютних кредитів сягають майже 100 млрд грн.

Потенційні втрати банківської системи у випадку набуття чинності законом про реструктризацію валютних кредитів, проголосованого 2 липня у Верховній Раді, становлять 95 млрд грн.

Про це заявила міністр фінансів України Наталя Яресько, передає «Слово і Діло» з посиланням на Facebook чиновниці.

«Потенціальні втрати цілої банківської системи від такого кроку складуть 95 млрд гривень, – це більше, ніж буде витрачено на оборону та правоохоронну діяльність у 2015 році. І ці кошти платитимуть всі громадяни, в формі погіршення стану нашої банківської системи, нових банкрутств банків, втрат депозитів громадянами, що ні в чому не винні», – заявила міністр фінансів.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів обіцяє подати до ВР законопроект щодо введення мораторію на валютні кредитиСказано 30 грудня 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

За її словами, такий популізм народних депутатів не має нічого спільного зі справедливістю, оскільки за помилки невеликої частини позичальників будуть розплачуватися й люди, що не брали валютних кредитів або вправно їх виплачують.

«Сьогодні одні громадяни України, що взяли позики в банках, незважаючи на кризу, справно платять по своїм кредитам. Інші громадяни взагалі не беруть кредити, аби не брати на себе ризики, що асоціюються з ними. Треті взяли валютні позики, але домовилися з банками про добровільну реструктуризацію цих кредитів і продовжують сплачувати їх. Але чому депутати вирішили подбати про інтереси лише зовсім невеликої частини позичальників, що взяли валютні кредити?», – обурюється Яресько.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: