«Укроборонпром»: Міноборони занижує реальну ціну ремонту військової техніки

Читать на русском
Оцінка ремонту військової техніки, яку здійснює Міноборони, відрізняється від розрахунків «Укроборонпрому», через що останній змушений ставити на техніку зношені деталі.

Економія Міністерства оборони обертається неякісним ремонтом військової техніки, вважають у концерні «Укроборонпром».

На підприємстві пояснюють: через те, що профільне міністерство занижуе ціну ремонту техніки, ремонтники змушені використовувати для її відновлення старі деталі, а відтак вона швидко виходить із ладу, пише «Слово і Діло» з посиланням на Facebook журналіста Юрія Бутусова.

Таким чином оборонний концерн звинувачує міністерство в тому, що те укладає угоди на ремонт техніки виходячи із власної оцінки стану техніки, тоді як реальна вартість таких робіт значно вища. Саме цим в «Укроборонпромі» пояснюють швидкий вихід із ладу ремонтованої техніки.

«В результаті виходить гра в приписки. Техніка, яка проходить по 2 категорії за договором, насправді надходить на завод в стані 4-5 категорії. Тобто потребує капітального ремонту з повною заміною всіх внутрішніх механізмів. І запчастини з армійських складів також не відповідають заявленій категорії придатності. Договір укладений як на ремонт 2 категорії, а треба проводити повну заміну всього і вся. В результаті ремонт проводиться не за фактичним станом, а по паперовому, і в умовах дефіциту бюджету ремонт теж є паперовим», – зазначає Бутусов.

Нагадаємо, 1 липня Верховна Рада ратифікувала угоду України з Північноатлантичним альянсом. У числі пріоритетних напрямків співпраці держави з НАТО і питання технічної допомоги українським збройним силам, постачання й обслуговування товарів військового призначення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: