Український газ не буде надходити до окупованих районів – Демчишин

Читать на русском
Україна не планує поставляти природний газ на неконтрольовані території Донбасу та Криму в найближчий опалювальний період.

Україна не планує поставляти природний газ на неконтрольовані території Донбасу та Криму в найближчий опалювальний період.

Про це повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Минулого року ми закачали в Донецьку і Луганську області на непідконтрольні території 2 млрд куб. м, чого ми не чекаємо цього року», – сказав він під час круглого столу в Києві.

Крім того, Демчишин повідомив, що припинення закупівлі газу у Російській Федерації не вплине негативно на накопичення запасів газу до опалювального сезону. Зараз, за ​​словами міністра, Україна накопичила в підземних сховищах 12 млрд куб. м газу, щодня в ПСГ закачують 60 млн куб. м газу.

«До опалювального сезону є ще 100 днів. Якщо ми будемо так і далі закачувати, то ми вийдемо на 18 млрд», – сказав він і пояснив, що це буде дещо менше, ніж заплановано в балансі газу, але значно більше, ніж запаси напередодні початку попереднього опалювального сезону – 16,6 млрд куб. м.

Як повідомлялося, у зв'язку з тим, що умови постачання російського газу в Україну не були узгоджені під час трьохсторонніх переговорів у Відні 30 червня, «Нафтогаз України» заявив про припинення закупівлі газу в «Газпрому». Станом на 2 липня Україна продовжує імпортувати природний газ тільки через Словаччину.

Раніше глава «Газпрому» Олексій Міллер повідомив, що російська компанія з 19 лютого по 26 червня 2015 поставила на непідконтрольні Україні території Донбасу 704 млн куб. м газу. Міллер оцінив вартість цього газу в 212 мільйонів доларів.

***
Всі матеріали, які розміщені на цьому сайті із посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та/чи розповсюдженню в будь-якій формі, інакше як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: