Шевченко більше не міністр: депутати звільнили одіозного чиновника

Читать на русском
Верховна Рада підтримала урядовий проект постанови про звільнення Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів України.
фото: zn.ua

Верховна Рада звільнила Ігоря Шевченка з посади міністра екології та природних ресурсів України.

За таке рішення проголосували 235 народних депутатів, передає «Слово і Діло».

Ігор Шевченко очолив Міністерство екології в кінці минулого року. За майже півроку своєї роботи він встиг дати 13 обіцянок. Статус «виконано» отримали тільки 3 з них, ще 10 зобов’язань чиновника знаходяться у процесі реалізації.

Нагадаємо, конфлікт між уже екс-міністром Ігорем Шевченком та головою уряду Арсенієм Яценюком почався після того, як прем’єр висловив своє незадоволення тим, що глава Мінекології особисто не відвідав місце пожежі на нафтобазі під Києвом. У свою чергу, лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко заявив, що під час пожежі Шевченко літав у Ніццу на приватному літаку газового магната Олександра Онищенка.

Шевченко підтвердив факт перельоту, однак зазначив, що у цьому немає нічого «кримінального і корупційного».

24 червня Арсеній Яценюк запропонував Шевченку подати у відставку за власним бажанням. Той, у свою чергу, категорично відмовився. Після цього голова уряду пообіцяв внести на розгляд парламенту подання про відставку Шевченка із займаної посади.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: