Думка: Квіташвілі та його заступник – помилка людей з Адміністрації Президента

Читать на русском
Дмитро Шерембейголова правління БФ "Пацієнти України"

Хто б не прийшов на місце Квіташвілі, йому має бути поставлена одне завдання: дати місяць і протягом цього часу передати всі держзакупівлі міжнародним організаціям. Якщо кандидат не впорається – на вихід.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів голова благодійного фонду «Паціенти України» Дмитро Шерембей, аналізуючи відставку міністра охорони здоров'я та проведення обіцяного відкритого конкурсу до Держлікслужби.

«Про відставку Квіташвілі ще півроку тому говорилося і Кабінету міністрів, і Апарату Президента. Але піти потрібно не тільки міністру, а і його першому заступнику Олександрі Павленко. Це люди однієї квоти, це помилки тих самих людей з Апарату Президента. Не потрібно робити крайнім одного Квіташвілі, є ще й Павленко, яка також несе відповідальність за те, що відбувається. Другий момент: ще до початку оголошення відкритого конкурсу до Держлікслужби було зрозуміло, що жодної відкритості не буде. Конкурсу не було і заздалегідь було відомо, кого призначать. Це була профанація», – розповідає Шерембей.

За його словами, вся ця схема була відома заздалегідь.

«Питання тільки ось у чому: як призначити наступного кандидата? Позиція проста. Які б прізвища не звучали, має бути поставлене одне завдання: дати місяць і протягом цього часу передати всі держзакупівлі міжнародним організаціям. Якщо людина за місяць не виконує поставлене завдання, їй немає сенсу навіть іти на цю посаду», – вважає Дмитро Шерембей.

Підсумовуючи, він пояснив, що місяця цілком достатньо. І це єдиний тест, який говорить про те, що: 1) людина здатна працювати; 2) вона розуміє, навіщо це потрібно робити. Всі інші пройдисвіти, які прийдуть і будуть розповідати про хороші українські схеми закупівель, повинні йти відразу.

«У МОЗ потрібно призначити людину, здатну працювати, а не обслуговувати інтереси тих, хто її туди призначив. Призначення Квіташвілі і Павленко показує, що ті люди, які взяли на себе політичну відповідальність за них, ніяк за це сьогодні не відповідають. Як Порошенко відповів за те, що ці люди 7 місяців нічого не робили в цій країні?», – резюмував глава БФ «Пацієнти України».

Система народного контролю «Слово і Діло» зафіксувала 25 обіцянок міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі. Дотримати свого слова йому вдалося лише 5 разів, більша частина обіцянок (16) Квіташвілі – в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: