Саакашвілі теж вважає, що Квіташвілі пора «на вихід»

Читать на русском
Губернатор Одеської області розкритикував міністра охорони здоров'я Олександра Квіташвілі за недостатньо рішучі дії в реформуванні МОЗу.
Фото: www.segodnya.ua

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі вважає, що міністр охорони здоров'я Олександр Квіташвілі погано впорався зі своїми обов'язками, через що йому варто звільнитися.

Про це Саакашвілі заявив у ході донорської конференції Focus on Odesa region, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Громадське».

За словами Саакашвілі, у діях його співвітчизника, що нині очолює МОЗ, не вистачає агресії. «Настав час сказати чесно – система протидіє перетворенням. Мало бути порядним. Треба діяти агресивно», – заявив одеський губернатор.

«Слід якнайшвидше зламати стару систему охорони здоров'я і впровадити нову. Новий міністр продовжить напрацювання, але агресивно», – додав він.

Нагадаємо, 30 червня представник «Блоку Петра Порошенка» в парламенті Ігор Кононенко заявив, що пропрезидентська фракція ініціює відставку міністра охорони здоров'я. На переконання депутата, Верховна Рада мала б розглянути це питання того ж дня, коли розглядатиметься й питання звільнення міністра екології Ігоря Шевченка.

Водночас сам Квіташвілі не припиняє виправдовуватися: мовляв, для реалізації реформ уже все готово, і це, на його думку, «перший і останній шанс» України змінити систему охорони здоров'я. Перш ніж звинувачувати його в чомусь, Квіташвілі просить дочекатися результатів службового розслідування, яке завершиться 10 липня. При цьому, в разі відставки з посади Квіташвілі планує покинути територію України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: